minska textstorleken minska textstorleken öka textstorleken menybakgrund

Faq

Avancerad sökning

I avancerat sökning kan du söka mer effektivt med hjälp av de olika sökalternativen. Du kan välja själv om du vill använda alla olika sökalternativ eller om du bara vill använda ett.

Träfflistan

I träfflistan visas resultatet av din sökning och du kan välja mellan att visa resultatet efter endast titel(Titellista) eller få fullständiga uppgifter om en bok, webbsida osv(Detaljerad). Du kan även välja att visa olika typer av material webbsida, organisation, småskrift, bok, tidsskrift, temanummer, artikel och video eller alla.
För att sedan beställa material som inte är direkt åtkomligt på nätet klickar du på länken beställa och fyller i formuläret men för att beställningen ska gå iväg finns det vissa villkor som du måste godkänna.

Ämne

Listar alla ämnesord. Ämnesord är ord som används för att beskriva innehållet i ett dokument. Skriv in början eller hela ord på det ämne som du söker, tryck enter(eller klicka på sök-knappen). Alternativt välj första bokstaven i det ämne du söker i den alfabetiska listan ovanför sökfältet och scrolla sedan fram ordet. Klicka på ordet för att få fram en resultatlista.

Patient- & intresseorganisationer

Listar alla de organisationer som finns med i Pion. Här finns även patientorganisationerna både regionala och nationella förtecknande. Skriv in början eller hela namnet på en förenings- eller organisations namn, tryck enter(eller klicka på sök-knappen). Alternativt välj första bokstaven i den organisation du söker i den alfabetiska listan ovanför sökfältet och scrolla sedan fram ordet. Klicka på organisationen för att få fram adress- och kontaktuppgifter.

Textstorlek

Längst till höger om menyn hittar du tre olika textstorlekar. Klicka på den som passar dig bäst eller pröva dig fram för att få bästa möjliga storlek.avdelare

Vanliga frågor och svar

Här finns plats för vanliga frågor och svar.